יומן הכיתה

יום שני, 18 ביוני 2012

אבא של דורון מלכה, יונתן, נציגנו ב"מאסטר שף" הבא

לאור דרישת הקהל, להלן המתכון לטארט הגבינות ועשבי התיבול שהכין יונתן מלכה לערב השורשים:


בצק פריך
כוס  וחצי קמח
100 גרם חמאה (קוביות רכות)
מלח (חצי כפית)
ביצה
מים קרים
תבנית קפיצית 26 או 28 ס"מ
מערבבים במעבד מזון קמח, חמאה ומלח לתערובת פירורית.
לערבב בפולסים קצרים כ 10-15 שניות לא יותר.
להוסיף את הביצה ושתי כפות מים קרים להמשיך לערבב עד שהבצק מתחיל
להיאסף לגוש, 10-20 שניות לא יותר. לא ללוש יותר מדי.
לאסוף את הבצק לכדור (לא ללוש) לצפות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לפחות לשעה.

לאחר הוצאה מהמקרר למעוך את הבצק בעזרת הידיים כמה שניתן ולסיים את הרידוד עם
מערוך (ללא קמח).מומלץ לרדד בין שני ניירות אפייה זה מאוד נוח. יש לרדד לעובי דק למדי,
הבצק אמור לצפות מבפנים תבנית  26 או 28 כולל הדפנות. בתום הרידוד להסיר נייר אפייה
אחד ואז להפוך את הנייר השני עם הבצק לתוך התבנית (אין צורך לשמן אותה). להדביק את
הבצק לתחתית ולדפנות התבנית (באפייה הבצק מתנתק מדופן התבנית) ולהסיר בעדינות את
הנייר. אפשר לתקן קרעים שנוצרו  בבצק (הבצק ממש דק) עם שאריות בצק ממקום שיש
עודפים.


גבינות
עיגול קממבר או ברי בכמות דומה.
150 גרם קשקבל
150 גרם פטה או בולגרית
150גרם גבינה נוספת חצי רכה או עוד פטה
ניתן לשחק עם טעמי הגבינות לפי הטעם, עיזים, כבשים ובקר.
מומלץ לא לוותר לגמרי על טעם "עיזי" אחד לפחות.
מפזרים את הגבינות ישירות על הבצק שבתבנית לפי הסדר אין צורך לערבב אותם
פשוט לפזר אחת אחרי השנייה (להתחיל עם הקממבר).

עשבי תיבול
שתי כוסות עשבי תיבול קצוצים
שמן זית
אני מעדיף לפחות חצי מהכמות בצל ירוק והשאר פטרוזיליה ומעט נענע.
אך ניתן לשחק עם עשבי תיבול שונים לפי הטעם.
לטגן קלות את התבלינים בשמן הזית, אבל ממש קלות, כדקה שתיים לא יותר. לצנן.
לפזר בצורה אחידה את התבלינים הספוגים בשמן על הגבינות.
מילוי נוסף
4 ביצים
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות קמח
מלח
פלפל שחור
לערבב את כל החומרים ולשפוך את העיסה בצורה אחידה לתבנית מעל התבלינים.

לאפות את הטארט כ- 30 דקות ב 200 מעלות. לצנן לפחות 30 דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה